Bodywork

Wat is Yoga?

Yoga is een woord afkomstig uit het Sanskriet (Oud-Indiaas), In het Nederlands zouden we het woord kunnen vertalen als ‘verbinden’. In het gebied waar India ligt is het ontstaan. Het ‘verbinden’ slaat op het verenigen van lichaam en geest en dit kunnen we doen door middel van de ademhaling.

Wat yoga met je lichaam doet

  • Vergroot je flexibiliteit. Door het regelmatig stretchen van de spieren, worden ze flexibeler. 
  • Versterkt je spieren. 
  • Verbetert je lichaamshouding. 
  • Versterkt je botten. 
  • Verlaagt je bloeddruk. 
  • Helpt je ontspannen. 
  • Verbetert je bloedcirculatie. 
  • Verbetert je zuurstofopname.

Wetenschappelijke studies laten zien dat yoga niet alleen leidt tot een vermindering van stress en angst, maar je concentratievermogen en stemming verbetert ook.

“Yoga” is een filosofie uit India en bestaat uit verschillende onderdelen. De vorm die wij kennen, de fysieke vorm, wordt bij yoga gebruikt om je lichaam sterker en flexibeler te maken, ter voorbereiding op je meditatie. Andere onderdelen van yoga zijn de omgang met je medemens, eetgedrag en mediteren.

Als je aan Yoga begint creëer je rust in je hoofd en lichaam. Hierdoor ervaar je meer ruimte voor je eigen creativiteit en krijg je meer controle over je eigen gedachtes en gevoelens. Je nachtrust wordt ook verbetert. Fysiek herstel je dan ook om weer in je kracht te staan.

Chi Neng Qigong

Chi Neng (Zhineng) Qigong is een Chinese medische qigongvorm die over de hele wereld wordt beoefend. De oefeningen zijn bekend vanwege het krachtige effect op de gezondheid en geliefd door de eenvoudige sierlijke bewegingen. Beoefening stimuleert je energie (qi), zorgt voor rust in je hoofd en kracht in je lichaam. Het weldadige effect is merkbaar op elk vlak in je leven.

Kickboxen

Kickboksen is een vechtsport waarbij zowel de handen als de benen mogen worden gebruikt. De sport kent zijn oorsprong in Japan en de Verenigde Staten.

Je traint niet alleen je lichaam, maar ook je mind.

Tijdens het kickboksen train je niet alleen je conditie, explosiviteit en kracht van je spieren, maar je traint vooral ook je zelfvertrouwen, discipline, incasseringsvermogen en doorzettingsvermogen.

Ecstatic Dance

Extatische dans is een vorm van dans waarbij de danser, zonder de noodzaak om specifieke stappen te volgen, zichzelf overgeeft aan het ritme en vrij beweegt zoals de muziek je meeneemt, wat leidt tot trance en een gevoel van extase.

De dans dient als een vorm van meditatie en helpt je om te gaan met stress en om rust te verkrijgen. 

Informatie Aanvragen